USLUGE

Usluge koje pruža ova ordinacija zasnivaju se na kvalitetnom i stručnom radu, i praćenju najnovijih trendova i dostignuća.

PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA

-Obuka pacijenata u održavanju higijene usta i zuba (Pravilno korišćenje četkice, konca i interdentalne četkice).
-Uklanjanje mekih i čvrstih naslaga sa zuba. -Fluorizacija zuba.
-Zalivanje fisura.
-Izrada night guard-a (Terapija bruksizma ili škrgutanja zubima).

BOLESTI ZUBA I ENDODONTSKO LEČENJE ZUBA

-Popravka zuba.
-Plombiranje savremenim i estetskim materijalima.
-Kompozitne fasete.
-Kompozitne nadogradnje.

Karijes je patološki proces koji nastaje posle nicanja zuba, a podrazumeva razarenje tvrdih zubnih tkiva i stvaranje šupljine u zubu. Mikroorganizmi, sastav pljuvačke, loša higijena usne duplje, raspored i oblik zuba doprinose nastanku karijesa.

Kao posledica nelečenog karijesa mogu nastati zapaljenske reakcije pulpe nervno vaskularnog sistema u korenu zuba(živac), koje se manifestuju različitim vrstama, trajanjim i intenzitetom bola.

Kompozitni ispuni, poznatiji kao bele plombe, su estetske i funkcionalne nadoknade kojima se repariraju prednji i bočni zubi. Korišćenjem savremenih materijala postižu se odgovarajuća estetika i funkcionalnost zuba na kojima se vrše intervencije.

Redovne kontrole na svakih 3 do 6 meseci, u cilju prevencije i terapije karijesa na samom njegovom početku su izuzetno važne. Tada su intervencije gotovo bezbolne i nisu neprijatne po pacijenta, a opasnost da je pulpa već oštećena ili da dođe do njenog oštećenja u toku intervencije nikakva.

U slučajevima velikog razaranja krunice zuba ili nedostatka zuba estetika i funkcionalnost se postižu protetskim nadokandama.

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

-Ordinacijsko beljenje zuba.
-Kućno beljenje zuba.
-Kompozitne fasete.
-Bezmetalna keramika.
-Ugradnja zubnog nakita. 

PROTETIKA

-Akrilatne parcijalne i totalne proteze.
-Skeletirane parcijalne proteze sa i bez atečmena.
-Metalo-keramičke krune i mostovi.
-Cirkonijum krune i mostovi.
-Bezmetalne krune i fasete.
-Biodentaplast prote za I vertex.

Zubi koji su izvadjeni bilo zbog komplikacija karijesa, parodontopatije ili su izgubljeni zbog neke povrede u predelu lica i vilica mogu se nadoknaditi protetskim nadoknadama. U zavisnosti od situacije u ustima možemo uraditi fiksne i mobilne protetske radove.

Fiksni protetski radovi mogu biti pojedinačne krunice ili mostovi koji nadoknadjuju više zuba. Pojedinačne krunice mogu biti metalo keramičke ili bezmetalne krune, koje se cementiraju na postojeće prethodno izbrušene zube.

Bezmetalne krunice su estetske nadoknade kojima se postiže odlična estetika. Izrađene su u potpunosti od keramike i mogu u potpunosti oponašati prirodan zub,toliko da se ne moze napraviti razlika izmedju zuba i krunice. Kod bezmetalnih kruna je uklanjanje zubne suptance daleko manje nego kod metalo keramičkih krunica a estetika na znatno većem nivou. Materijali koji se koriste za izradu bezmetalnih krunica su izuzetno otporni a sa druge strane lagani i providni kao pirodan zub.

Metalo keramičke krune se koriste u stomatologiji dosta dugo. Njihova osnova je od metala preko koje idu slojevi keramike. One su otporne i dugotrajne i njima se može postići odlična estetika.

Mostovi predstavljaju fiksne protetske nadoknade kojima se nadoknadjuju zubi koji nedostaju, u zavisnosti od situacije u ustima, broja izvadjenih zuba i stanja preostalih zuba. Oni mogu biti metalo keramički ili cirkonijum mostovi. Metalo keramički mostovi imaju osnovu od metala preko koje ide kramika, dugotrajni su i estetki zadovoljavajući. Cirkonijum mostovi kao osnovu imaju cirkonijum, preko koje ide keramika. Cirkonijm je legura koja ima izuzetna mehanicka svojstva,veliku čvrstinu, bele je boje i omogućava odličnu estetiku.

Mobilne protetske nadoknade, proteze, se rade u situacijama kada je iz nekog razloga nemoguće napraviti mostove, zbog velikog broja izvađenih zuba, velikog rastojanja izmedju preostalih zuba, loseg stanja preostalih zuba u ustima, usled karijesa i njegovih komplikacija ili parodontopatije.

ORALNA HIRURGIJA

-Bezbolno vađenje zuba.
-Vađenje zaostalih korenova.
-Vađenje umnjaka.
-Apikotomija.
-Sve hirurške intervencije u usnoj duplji.

PARODONTOLOGIJA

-Ultrazvučno uklanjanje zubnog kamenca.
-Uklanjanje mekih naslaga sa zuba.
-Kiretiranje i medikacija parodontalnih džepova.

Parodontopatija je oboljenje koje zahvata potporni aparat zuba, tkiva u kojima su usađeni zubi i koja učvršćuju zube u vilici. Bolest je progresivna, destruktivna i vodi ka konačnom gubitku jednog ili više zuba, jer je spečavanje ispadanja zuba u poodmaklom stadijumu bolesti nemoguće.

Zbog toga je izuzetno važna preventiva i redovne posete stomatologu koji bolest može da otkrije na vreme i uspori i zaustavi njen razvoj.

Zubni kamenac prestavlja čvrste naslage koje se akumuliraju na zubima. Pored toga što predstavlja estetski problem, kamenac je i glavni uzročnik nastanka parodontopatije.

Ona se manifestuje upalom i krvarenjem desni, osecajem trnjenja,bolovima na hladno i pri žvakanju, klaćenjem zuba, pomeranjem i razmicanjem i na kraju ispadanjem. Sve to je praćeno neprijatnim zadahom.

Zbog svega ovoga od izuzetne važnosti je uklanjanje zubnog kamenca i naslaga na zubima. Terapija ima nekoliko faza u okviru kojih eliminišemo uzroke zapaljenja poliranjem zuba i uklanjanje kamenca i drugih čvrstih naslaga na zubima, obučavamo pacijenta i motivišamo ga u održanju pravilne higijene usne duplje i pratimo postignute rezultate redovnim kontrolama.

Uklanjanje zubnog kamenca upotrebom ultrazvucnog aparata je bezbolna procedura jer se naslage uklanjanju vibracijama koje proizvodi aparat.

ORTODONCIJA

-Mobilne proteze za korekciju položaja zuba.

-Fiksne proteze za korekciju položaja zuba.

DEČIJA STOMATOLOGIJA

-Uklanjanje naslaga i fluorizacije.
-Uputstva o održavanju higijene usta i zuba.
-Zalivanje fisura.
-Popravka i vađenje mlečnih zuba.

Adresa

Dimitrija Tucovića 6, 24000 Subotica.

Pozovite nas!

+381 064 391 00 40

Radno vreme

ponedeljak, sreda, petak  08:00-14:00 utorak, četvrtak  13:00-20:00

subota i nedelja  neradni